• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Actualitat

    Actualitat

    Des del Col·legi d'Enginyers tècnics i de Grau en Mines i Energia del Catalunya i Balears, us volem fer arribar aquest acte organitzat per PRIMIGEA amb el recolzament de Global Factor.  La Jornada Mercats de Carbó i Neutralitat Climàtica per a les Indústries de Matèries perimeres es celebrarà en format videoconferència el proper dijous 29 de Novembre de 16:00 a 17:30 hores.  La clausura la durà a terme el president de PRIMIGEA el sr. Javier Targhetta Roza.  Us podeu inscriure gratuïtament a continuació: Enllaç d'inscripció
    Estimats / des amics i amigues,    Us fem arribar aquesta informació, doncs creiem que pot ser d'interès per a molts de vosaltres:  Nos es muy grato informarles que el próximo jueves 27 de octubre, celebraremos la 4ª Jornada Técnica de 2022 para el desarrollo de Aspectos Avanzados en la Actividad Minera, que versará sobre “MANTENIMIENTO DE EQUIPOS DE MINA”, cuyo programa se adjunta. Si desean participar en esta 4ª sesión, podrán hacerlo inscribiéndose previamente a través del siguiente enlace:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc2Tjo27FF5_o-2uKhyvrMkViyID-RVRmWPaSHGTQ6d-WR6A/viewform?usp=sharing Para todos los que formamos parte de este sector es muy importante llevar a cabo estas acciones, que incidan en la divulgación de diversos aspectos de la minería…
    El Consejo de Ministros, a petición del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), ha aprobado la Hoja de Ruta para la gestión sostenible de las materias primas minerales, que refuerza la autonomía estratégica del país y la seguridad de abastecimiento de suministros clave para la transición energética y el desarrollo digital. Para afrontar la nueva geopolítica de materias primas y para garantizar el éxito de la transición ecológica, la Hoja de Ruta se alinea con las políticas europeas sobre materias primas –como el Plan de Acción de Materias Primas Fundamentales o el reciente REPowerEU–, y con…
    l'Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers tècnics d'Espanya (INGITE), porta alertant des de fa molts anys de la proliferació dels Graus en Enginyeria no Habilitants, per a l'exercici d'una professió regulada.  Aquest estudis estan generant malestar entre molts titulats en Enginyeria amb una Professió habilitant.  Així doncs, des de INGITE es demana que s'informi als estudiants, cursant aquests graus en enginyeria no Habilitants, que se'ls informi per no trobar-se amb cap contratemps al acabar els seus estudis.   
    Els propers dies 14 i 15 de juny, l'ICGC, l’European Geothermal Energy Council (EGEC), la Renewable Heating & Cooling-European Technology and Innovation Platform (RHC-ETIP), el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l'EuroGeoSurveys (EGS) organitzen la jornada "European Shallow Geothermal Days" que té com a objectiu connectar els responsables polítics amb els científics per promoure i discutir oportunitats per impulsar aquesta tecnologia en la propera dècada. Us convidem a unir-vos a aquest esdeveniment, aixecar la veu i aprendre més sobre l'energia geotèrmica superficial a Europa. L'energia geotèrmica superficial representa una tecnologia ben desenvolupada, no volàtil i neta per proporcionar…
    L'Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers Tècnics d'Espanya (INGITE) ha presentat un manifest per mostrar el seu desacord en la diferenciació i classificació dels enginyers entre "superiors" i "inferiors". Una controvèrsia que ja fa temps que es va posar sobre la taula i que encara avui es fa evident en processos de selecció, concursos públics o plecs administratius. L'objectiu d'aquest manifest és aconseguir que qualsevol titulat de Grau en Enginyeria pugui treballar i exercir la seva professió com enginyer arreu del món sense limitacions. En el document adjunt us podreu descarregar el manifest complet.
    El Consell Científic del Geoparc Catalunya Central es va reunir el passat 20 d’abril a Manresa, per primer cop després de la pandèmia. El representant del COETGME, Narcís Picanyol, va poder assistir a la reunió on va posar de manifest la importància del patrimoni miner en el conjunt del Geoparc.
    Dimarts, 22 Març 2022 12:17

    Butlletí informatiu UPC Manresa

    Des del col·legi creiem que és important estar assabentats de les últimes notícies que succeeixen en el món acadèmic i que poden afectar al nostre sector i col·lectiu. Per aquest motiu, us volem compartir el butlletí informatiu de la UPC Manresa. En el següent enllaç podreu trobar l'edició número 35, corresponent al mes de març. Accedir al butlletí
    El degà del COETGME, Juan Ignacio Navarro, es reuneix amb el director de l’Àrea d’Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya i responsable de l’aprovació dels usos d’explosius en activitats, Lluís Terradas. El motiu d’aquesta reunió institucional ha estat per presentar l’estructura interna de la nova Junta de Govern del Col·legi i per continuar mantenint la bona relació que existeix entre ambdues institucions des de fa temps. Durant la trobada s’han tractat diferents temes d’interès pel nostre col·lectiu, però cal destacar la importància sobre la competència dels nostres col·legiats en l’elaboració dels plans d’emergència en espectacles pirotècnics.
    El 22 de març es realitzarà una sessió de debat sobre la Bioconstrucció i construcció sostenible, aprofitant la II Edició de la Fira Firhàbitat, que es farà durant els dies 3, 4 i 5 de juny del 2022.
    El COETGME es reuneix amb el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Marc Sanglas, el cap del Servei d'Informació, Inspecció i Control Ambiental d'Activitats, Xavier Carbonell, i el subdirector general d’Intervenció i Qualificació Ambiental, Emili Dragone. 
    Dijous, 10 Febrer 2022 11:48

    Reunió institucional amb l'ICAEN

    El degà del COETGME, Juan Ignacio Navarro, es reunix amb la directora del ICAEN, Marta Morera, i el cap de la Divisió de Gestió Energètica del ICAEN, Joan Josep Escobar.
    Dijous, 16 Desembre 2021 11:48

    Butlletí informatiu UPC Manresa

    Des del col·legi creiem que és important estar assabentats de les últimes notícies que succeeixen en el món acadèmic i que poden afectar al nostre sector i col·lectiu.
    INGITE i METGEC aconsegueixen que l'Ajuntament desestimi les al·legacions dels col·legis d'enginyers i reobri el concurs públic que va ser suspès al març
    Dimarts, 21 Setembre 2021 22:41

    UPCamina. Georuta per Manresa, inscriu-te!

    L'activitat és gratuïta però per participar-hi cal inscriure's, la data límit és el dia 22 de setembre i hi ha places limitades!
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza el CURS DE GEOLOGIA, MINERIA, I EL SEU PATRIMONI EN LA ZONA ORIENTAL D’ALMERIA.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza el CURS GEOLÒGIC NATURALISTA a Coll de Nargó i els seus voltants.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza un TALLER gratuït amb l’objectiu de promoure el futur parc geològic i miner de la Llitera i la Ribagorça.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza una SORTIDA gratuïta amb l’objectiu de promoure el futur parc geològic i miner de la Llitera i la Ribagorça.
    Si et cal un canvi de vehicle, mira’t abans els avantatges que Banc Sabadell ofereix als col·legiats.
    L’Associació Espanyola d’Empreses Especialistes en Talussos (AEEET) juntament amb ITeC ha realitzat una revisió de les unitats d’obra que afecten temes de protecció de talussos, donant com a resultat l’actualització i ampliació del Banc BEDEC.
    La rampa és la punta de llança del projecte industrial Phoenix, que està reconvertint l'activitat minera en una activitat sostenible i orientada a l'economia circular.
    Ordre TED/723/2021, de 1 de juliol, per la que s’aprova la Instrucció Tècnica Complementària 02.0.02 «Protecció dels treballadors contra el risc per inhalació de pols i sílice cristal·lina respirables», del Reglament General de Normes Bàsiques de Seguretat Minera.
    Coneix les primeres declaracions de José Luis Leandro, després de ser reelegit com a president, així com, els seus objectius per als propers quatre anys.
    El sector construcció en l’any u de la recuperació.
    Els col·legiats ja podem consultar l’última edició de la Guia DIS.
    Mantenim condicions i asseguradora, però canviem de corredoria.
    Immersos en la cultura de la reclamació?
    El COETGME aposta per la presència de la dona en l’àmbit de l’enginyeria tècnica i de grau en Mines i Energia.
    Representants de INGITE i METGEC s’han reunit amb l’Ajuntament de Barcelona per abordar el conflicte sobre una convocatòria de places de tècnic superior en enginyeria suspesa temporalment.
    Presentació de l'Informe Euroconstruct d'Estiu 2021
    Dimarts, 15 Juny 2021 08:31

    L’ITeC dona la benvinguda a l’estiu

    Estiu Blau del 14 al 23 de juny! La botiga de l’ITeC ofereix grans avantatges i preus reduïts.
    #AmbicioClimatica es la llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica que impulsa el Govern central.
    S'apropa la celebració de Sant Joan, i des del COETGME promovem el paper de la nostra professió i de l'expertesa en pirotècnia.
    Actuacions i estadístiques de la indústria catalana del ciment.
    Barcelona Activa promou la campanya #maiensaturem
    Molt interessant l'article sobre subvencions que ofereix ACCIÓ, per desenvolupar projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus. Llegeix-ho al butlletí d'ITeC, de juny 2021.
    Consulta aquest article sobre el Pla de Recuperació, i d'altres, en el Newsletter Economía de maig de 2021, el butlletí d'Unión Profesional.
    Diumenge, 22 Novembre 2020 18:01

    Carta oberta a David Broncano

    o què és la geologia El passat 16 de novembre el col·legi oficial de geòlegs va emetre una carta oberta als humoristes de la cadena ser del programa "la vida moderna" per expressar el malestar que crearen els comentaris que feren al respecte de la geologia i els geòlegs. Nosaltres, com els mateixos geòlegs, reclamem que se'ns otorgui la importància que tenim i la soietat no ens deixi oblidats en un racó. Aquest és un dels origens de l'efecte #nimby en les mineres. Al peu trobareu un enllaç a la carta i al video. @cgeologos @davidbroncano 
    Dijous, 05 Novembre 2020 11:39

    25 de novembre

    Dia violència de genere.
    Dilluns, 26 Octubre 2020 18:59

    Carbon pricing

    Fundacion Naturgy
    Dimecres, 16 Setembre 2020 17:38

    V Congrés d'Enginyeria Municipal

    CETOP
    Divendres, 04 Setembre 2020 09:57

    Caixa General de Dipòsits

    Novetats covid19
    Dimarts, 09 Juny 2020 10:29

    Novetats administratives mineres

    Nous tràmits disponibles
    Institut Català de la Dona
    Divendres, 14 Febrer 2020 12:06

    Accedeix a la part privada del web

    i accedeix a totes les notícies
    Dijous, 10 Octubre 2019 10:24

    III Congrés Internacional sobre la Sal

    Peralta de la Sal, Litera, Huesca.
    Dilluns, 29 Juliol 2019 09:58

    Consell Assessor dels Àrids

    Reunió anual 2019.
    Divendres, 22 Febrer 2019 10:05

    El món dels pous

    Comunicat de premsa
    Dissabte, 09 Febrer 2019 11:43

    El mestre de les roques.

    Exposició fotogràfica a Manresa del Dr. Evert Hoek.
    Pàgina 1 de 2

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.