• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Dilluns, 29 Juliol 2019 09:58

  Consell Assessor dels Àrids

  Reunió anual 2019.

  Nota de premsa:

  El passat 10 de juliol es va celebrar a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat a Barcelona la reunió anual del Consell Assessor dels Àrids de Catalunya.

  El Consell Assessor és un òrgan multisectorial de la Generalitat dedicat a analitzar la demanda d’àrids i potenciar la seva producció d’una forma sostenible, garantint el seu desimpacte ambiental  i potenciant també la biodiversitat d’espècies animals o vegetals de cada zona. Està format per representants de diversos departaments de la Generalitat, així com per entitats del sector privat, com ara el Gremi d’Àrids de Catalunya o Ciment Català, i altres entitats com ara col·legis professionals, universitats, sindicats i  ONGs.

  La reunió del Consell va servir per analitzar la demanda d’àrid i plantejar l’estudi de l’equilibri amb l’oferta disponible a mig i llarg termini a Catalunya per tal de cobrir les necessitats per a la futura construcció o manteniment d’infraestructures. També es va presentar la situació general del sector durant 2018 i es van revisar aspectes més tècnics i normatius de les llicències d’explotació de pedreres, com ara el cens d’activitats extractives sotmeses a intervenció ambiental, la incorporació de les condicions ambientals als permisos miners, les inspeccions d’inici i final del període de garantia o el dipòsit i retorn de les fiances de restauració, entre altres assumpte

  Per últim, es van estudiar les darreres estadístiques del sector, la projecció sobre els anys propers d’aquestes dades i els riscos i les oportunitats que les indústries vinculades al consum d’àrids hauran d’afrontar, així com es van destacar vies paradigmàtiques de restauració i del seu seguiment, amb tècniques d’informació avançades com ara la utilització de drons, l’obtenció de perfils espectrals i la reproducció computeritzada de l’orografia.

   

  Informació relacionada

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.