• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Dilluns, 15 Novembre 2021 12:08

  L'Ajuntament de Barcelona dona la raó als enginyers graduats en el conflicte amb els enginyers de segon cicle

  L'Ajuntament de Barcelona dona la raó als enginyers graduats en el conflicte amb els enginyers de segon cicle D’esquerra a dreta: El president de INGITE, José Antonio Galdón; el president de la METGEC, Miquel Darnés; i l’assessor jurídic Juan Gracia.

  INGITE i METGEC aconsegueixen que l'Ajuntament desestimi les al·legacions dels col·legis d'enginyers i reobri el concurs públic que va ser suspès al març

  L'Ajuntament de Barcelona ha donat la raó a INGITE i METGEC i permetrà finalment que els graduats en enginyeria puguin accedir a places de concurs públic del Grup A1 en igualtat de drets que els enginyers de segon cicle. L'Ajuntament ha desestimat les al·legacions presentades per quatre Col·legis professionals d'enginyers de segon cicle, i evita així una discriminació a tot un col·lectiu, que des de fa anys reivindica els seus drets emparats a la Llei de l'Estat de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

  La polèmica per la discriminació dels enginyers de grau va començar amb la implantació del Pla Bolonya als estudis d'enginyeria, que va generar confusió a les titulacions universitàries.

  La INGITE i METGEC es va reunir el passat 17 de juny amb l’Ajuntament de Barcelona, per abordar la polèmica sobre la convocatòria de places de tècnic superior en enginyeria de l'Ajuntament de Barcelona. Un concurs d'oposició publicat el 10 de març, que inicialment estava obert a tots els graduats en enginyeria, i que va ser suspès provisionalment a causa de les al·legacions presentades pels col·legis professionals d’enginyers de segon cicle.

  Durant la reunió es va demanar que es reobrís el concurs, ja que no hi havia cap justificació perquè es discriminés als enginyers graduats per aquesta posició a l’administració, ja que, per formació i competències, estan perfectament capacitats per desenvolupar les tasques d’aquests llocs de treball.

  Per més informació podeu consultar la notícia original al web de METGEC.

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.