• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Divendres, 09 Març 2018 10:48

    Una turbina eòlica suficient per Granollers

    Elmon Planeta, 07/03/2018

    L'empresa nord-americana General Electric va presentar fa pocs dies la turbina d'energia eòlica marina més gran i potent del món. L'aerogenerador, que han batejat com a Haliade-X, és el primer que té una capacitat de 12 MW -el generador d'energia eòlica terrestre més potent és de 7,5MW- gràcies a la seva mida gegantina. Amb una alçada de 260m, compta amb un rotor de 220m i unes aspes de 107m. Les seves xifres rècord, però, no s'aturen aquí, sinó que també serà l'aerogenerador oceànic més eficient que s'ha creat mai, convertint més energia eòlica en electricitat que tots els seus predecessors mitjançant el seu factor de capacitat del 63%, que suposa entre 5 i 7 punts més que la majoria de turbines del mateix tipus.

    A causa de les seves característiques, aquest nou aerogenerador serà menys sensible a les variacions de velocitat del vent que els que s'havien fet fins ara, i això li permetrà generar més electricitat fins i tot quan la velocitat del vent sigui més baixa. Així, l'Haliade-X serà capaç de produir molta més energia que tots els models de generadors marins anteriors. Amb una capacitat de 67GWh anuals, supera en un 45% les màquines més potents disponibles fins ara cosa que en termes entenedors farà que, en les condicions de vent típiques de les granges eòliques del mar del Nord, una sola d'aquestes turbines pugui produirelectricitat suficient per abastir 16.000 cases. La seva gran potència, a més, també permetrà treure un millor rendiment als parcs d'aerogeneradors i, per tant, als impactes visuals i ambientals associats, una de les crítiques més habituals a aquest sistema d'obtenció d'energia neta i renovable.

    font; Elmon Planeta, 07/03/2018

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.