• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimarts, 29 Mai 2018 18:26

    Jornada tècnica d'explosius

    Nota de premsa

    El passat 9 de maig es va celebrar a la sala d'actes UPC Manresa la sisena jornada tècnica minera amb el títol "Nous avenços en voladures".

    Cal dir que la jornada va ser esponsoritzada pel Col·legi d’ Enginyers Tècnics i de Grau de Mines de Catalunya i Balears. Pel Col·legi d’Enginyers de Mines del Nord-Est, i per la pròpia Càtedra ICL en Mineria Sostenible.

    L'obertura de la Jornada fou a càrrec del Dr. Francesc Torres, Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, que va destacar la importància dels estudis de Grau en Enginyeria Minera i el suport que la Universitat continuarà donant per afavorir el creixement del nombre d'alumnes matriculats. Hi participaren també el Sr. Eduard Vall Rosellò, Subdirector General de Mines de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Valentí Junyent, Alcalde de Manresa, la Sra. Rosa Argelaguet, Directora de la UPC Manresa, el Sr. Xavier Serracanta, Director de Miinería de ICL i el Sr. Carlos Marti, Cap de Vendes de MAXAM Espanya.

    En l’edició d’aquest any la temàtica que es va tractar va ser el dels “Nous avenços en Voladures”. Hi va haver més de 100 inscrits i es va aprofitar l’impacte mediàtic de la jornada per fer entrega de les beques als 3 estudiants de nou ingrés amb millor expedient acadèmic en el primer quadrimestre del Grau en Enginyeria Minera. Els estudiants guanyadors i les empreses que van col·laborar en aquestes beques van ser:

    El primer premi, dotat amb 2000€, va ser atorgat a l’estudiant A.M.A. pel senyor Francesc Torres, Rector de la UPC, i pel senyor José Luís Bermúdez, President de Montajes Rus.

    El segon premi, dotat amb 1200€, va ser atorgat a l’estudiant E.B.P. pel senyor Joan Ramón Perdigó, representant de Promineria i pel senyor Joan Ignasi Navarro, Degà del Col·legi d’ Enginyers Tècnics i de Grau de Mines de Catalunya i Balears.

    El tercer premi, dotat amb 800€, va ser atorgat a l’estudiant R.G.B. pel senyor Jaume Puig, Gerent del Gremi d’Àrids, i pel senyor Marc Benito, Director Línia Tunneling Mapei Spain.

    Ens traslladen que, des de la UPC Manresa, i en particular des de la Secció d’Enginyeria Minera de la UPC, s'agraeix enormement a les empreses i institucions que van participar econòmicament en les beques indicades.

    Les conferències que es dugueren a terme foren;

    • Conferència “Seqüenciació de voladures”. Ponent: Sr. Miquel Esteve Tarrés, Responsable Comercial de MAXAM Europe a la zona Nord-Est.
    • Conferència: “Unitats de càrrega de barrinades ascendents a 360º ”. Ponent: Sr. Luís Barberá Martínez, M.S.U. Manager de MAXAM.
    • Conferència: “Voladures d’avanç en interior. Perspectiva general i casos reals d’ús d’explosius”. Ponents: Sra. Emma Cortina Alonso i Sr. Sergio Suárez Barredo, Caps de Producció d’ICL a la construcció de la Rampa de Cabanasses.
    • Conferència “Deconstrucció amb explosius d’instal·lacions mineres fora d’ús com a font de biodiversitat i sostenibilitat”. Ponents: Sr. José Ma. Ramos, Cap d’Explotació de Pedreres de Cementos Molins Industrial, SA. i el  Sr. Luís Arenas Nieto, Enginyer de Mines.

    Posteriorment s'obrí un torn de preguntes i debat al voltant del explosius.

    L'acte va ser clausurat pel Sr. Luis Terradas, director de l'Àrea d'Indústria i Energia del Ministeri d'Energia, el Sr. Juan Ignacio Nacho, Decano del Col·legi de Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears, i el Sr José Antonio Garcia, Decano del Col·legi d'Enginyers de Mines del Nordeste.

    La jornada va tenir un rotundo èxit d'assistència tant de companys com d'alumnes i el nostre Col.legi recolza l'iniciativa de l'EPSEM en el foment i divulgació de la nostra professió mitjançant aquestes jornades tècniques que segur continuaran celebrant-se en el futur.

    Imagen 2.png Imagen 3.png Imagen 12323.png
    IMG_2599.JPG IMG_2574.JPG IMG_2607.JPG

     

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.