• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Diumenge, 04 Març 2018 17:18

  Primer Aplec de les Pedres

  Vilanova de Meià, 3, de juny de 2018.

  Actes dins del Primer Congrés del Patrimoni Miner, Història de la Mineria i Història de la Geologia a Catalunya

  font; CEC.cat

  1r Aplec de les Pedres
  Ruta Lluís Marià Vidal o la meravellosa història de les pedres que escriuen i parlen

  El proper diumenge 3 de juny, el Centre Excursionista de Catalunya organitza el 1r Aplec de les Pedres a Vilanova de Meià. Aquesta primera edició de l’aplec s’emmarca dins del Primer Congrés del Patrimoni Miner, Història de la Mineria i Història de la Geologia a Catalunya. Sumant-nos al congrés retrem homenatge a Lluís Marià Vidal i Carreras, gran pare de la geologia i mineria a Catalunya amb prestigi i reconeixement a tota Europa, president del CEC a finals del segle XIX, gran impulsor de l’excursionisme científic i cultural i  personatge tan admirat, valorat i respectat en el seu temps com poc conegut en l’actualitat.

  L’aplec constarà d’un dinar popular a l’ermita de Meià, amb una sèrie de tallers, i una ruta per a aquells que vulguin recrear la descoberta de Lluís Marià Vidal de les pedres que escriuen, pedres calcàries litogràfiques útils per a la impressió de paper, i que parlen, amb l’idioma dels seus fòssils excepcionals; i del seu posterior camí cap a les impremtes de Barcelona.

  És un acte:

  • Obert a tothom: excursionistes, amants del Montsec, aficionats a la geologia i mineria en general i als socis del CEC en particular.

  • Amb voluntat de fer club

  • Ideal per a famílies i infants

  •  Amb voluntat de difondre la ciència ciutadana entre els excursionistes

  • On els escaladors tindran l’oportunitat de gaudir de la Roca dels Arcs, escola d’escalada amb centenars de vies obertes, algunes equipades per l’ECAM.

  Properament s’anunciarà el programa complet

  AFCEC_VIDAL_A_0402.jpg

  Pedrera de Meià, ca. 1900. Autor: Lluís Marià Vidal i Carreras (AFCEC_VIDAL_A_0402)

   

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.