• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Dimecres, 06 Novembre 2019 17:12

  Passejades pel patrimoni miner de Girona

  Mines Victoria Eugenia 

  El diumenge dia 27.10.2019, organitzat per la Delegació a Girona del COETGME, es va realitzar una visita a les mines d’oligist o hematites vermella al municipi de Celrà amb un grup de persones de la ciutat interessades en el tema del patrimoni miner.

  Vam fer un recorregut circular d’uns 12 km, amb un desnivell acumulat de 450 m, per accedir a les esmentades mines que formen, amb les del Nen Jesús, part important del patrimoni miner de les terres Gironines i estan catalogades com bé cultural d’interès local.

  Aquestes mines que van ser explotades entre el 100 i el 1920 aproximadament, encara permeten veure algunes restes i infraestructures, tals com es pot comprovar amb les següents fotografies, de les galeries i pous de ventilació, carregador, zona de vies, trinxera de les vagonetes i suports de elements del cable aeri per transportar les vagonetes a estació de tren.  

   

  Vegeu-ne les fotos al nostre àlbum fotogfràfic.

   

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.