• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Dimecres, 07 Juny 2017 17:58

  Modificació del RD sobre la certificació de l'eficiència energètica

  El Consell de Ministres del dia 2 de juny de 2017 ha aprovat (llegiu més,...)

  El Consell de Ministres del dia 2 de juny de 2017 ha aprovat una modificació del Reial decret 235/2013 per fer coincidir la seva redacció amb el que recull la Directiva 2010/31/UE.

  Les dues qüestions fonamentals que són objecte d'adaptació són: 

  1) Les obligacions per als edificis de consum d'energia gairebé zero, per fer-les coincidir exactament amb el que recull la Directiva:

  “Disposició addicional segona. Edificis de consum d'energia gairebé nul.

  1. A tot tardar el 31 de desembre de 2020, els edificis nous seran edificis de consum d'energia gairebé nul, definits en la disposició addicional quarta del Reial decret 56/2016, de 12 de febrer, pel qual es trasllada la Directiva 2012/27/UE, del Parlament Europeu i del Consell de 25 d'octubre de 2012, relativa a l'eficiència energètica, referent a auditories energètiques, acreditació de proveïdors de serveis i auditors energètics i promoció de l'eficiència del subministrament d'energia.
  2. Els edificis nous que vagin a estar ocupats i siguin de titularitat pública, seran edificis de consum d'energia gairebé nul després del 31 de desembre de 2018.
  3. Els requisits mínims que han de satisfer aquests edificis seran els que a cada moment es determinin en el Codi Tècnic de l'Edificació.”

  2) Les exclusions de l'àmbit d'aplicació de la certificació energètica d'edificis per a edificis de particular valor arquitectònic o artístic.

  2. S'exclouen de l'àmbit d'aplicació:

  1. Edificis protegits oficialment per ser part d'un entorn declarat o en raó del seu particular valor arquitectònic o històric, sempre que qualsevol actuació de millora de l'eficiència energètica alterés de manera inacceptable el seu caràcter o aspecte, sent l'autoritat que dicta la protecció oficial qui determini els elements inalterables.”

  Consulteu el RD 564/2017 aquí.

  font: ICAEN 

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.