• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Dilluns, 14 Octubre 2019 20:17

  Comunicat vers la sentència 459/2019 del Tribunal Suprem.

  Comunicat oficial del @coetgme

  Posicionament del COETGME davant la Sentència del Procés.

  Un dels trets principals de Catalunya ha estat sempre la configuració d’una societat civil plural, reivindicativa i pacífica, en la que el seu teixit associatiu ha esdevingut un veritable eix sobre el que s’ha articulat la seva manera de ser i pensar com a poble.

  Atès el moment excepcional que vivim, el COETGME, com a part d’aquest teixit associatiu, no pot ni vol restar indiferent a una Sentència que, d’una manera o una altre, ens interpel·la a tots i totes.

  Entenem que aquesta Sentència comporta el fracàs més estrepitós de la política, doncs s’ha permès que un problema polític es solucioni per la via de la judicialització quan mai s’hauria d’haver arribat a aquest punt. La llibertat de pensament, manifestació i la llibertat d’expressió, son trets fonamentals d’una democràcia moderna i segura essent obligació de tots i totes que sempre quedin garantides.

  Per tant, manifestem el nostre desacord amb la sentència, que lluny de resoldre el problema polític, l’agreuja i el condemna a la seva perpetuïtat fins que la classe política entomi la qüestió amb voluntat de diàleg sincer, de pau i de sentit d’estat modern com a principis indestriables de tota societat democràtica.

  Finalment, fem una crida a tots els actors polítics i socials a renovar els esforços per buscar el més ràpidament possible una sortida dialogada, pacífica i política al conflicte que vivim com a societat. 

   

                                                 JUNTA DE GOVERN DEL COETGME

   

  Llegiu la sentència aquí.

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.