• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Divendres, 28 abril 2017 19:34

  Gestió del territori en un SIG Destacats

  Curs de QGIS

  EL COETGME ha preparat un curs de QGIS dirigit principalment a tècnics de mines i d'emergències encara que pot ser útil també a tot aquell tècnic que necessiti eines de gestió de territori, des de control d'elements de la via pública, com p.exemple l'arbrat d'un carrer, fins a la gestió de conques hídriques o l'avaluació de l'impacte d'una riuada. Per tant és útil tan a professionals de l'àmbit privat com públic així com també a estudiants de grau de mines, de topografia, ambientals u altres especialitats amb interès per la gestió territorial.

   

  El QGIS és un software preparat per la visualització, edició i anàlisis de dades geogràfiques. És un programari de codi lliure i multiplataforma i utilitza els formats d'arxiu habituals d'aquest camp com per exemple el shp. essent possible l'intercanvi d'arxius amb usuaris de ArcGis, GvSig o s'altres.

   

  En aquest curs s'aprendrà a:

  - Analitzar la viabilitat d'implantació d'una activitat en un espai determinat.

  - Valorar l'impacte d'una activitat al medi on s'implanta (p.ex. per D.I.A. o SEVESO).

  - Gestionar geogràficament les dades del territori/activitat/risc (p.ex. per relacionar característiques del material i frons d'extracció).

  - Modelitzar a 3d les dades d'un aixecament amb DRON (per ex. per plans de labors).

  - Comparar perfils de territori (per ex. per plans de labors).

  - Planificació de zones de seguretat i altres en espectacles pirotècnics (ITC 8 del RD 898/2015)

  - (...)

   

  Si hi ha quòrum suficient s'emetrà també via STREAMING (en drecte per internet). 

   

  S'amplia la informació al díptic que acompanya la notícia.

   

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.