• 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com
  Catalan Spanish

  ACTUALITAT

  Dijous, 27 abril 2023 12:47

  ICL conclou que l'accident del 9 de Març va ser imprevisible.

  ICL ha fet públic l'informe d'auditoria interna referent a esbrinar les causes que va provocar el defalliment de tres companys a la mina de Cabanasses. L'informe detalla com es va produïr l'accident i conclou que va ser "imprevisible". No obstant, reconeix un error de comunicació ja que els tres geòlegs no estaven informats d'una incidencia al sostre proper que havia destacat el torn nocturn anterior.

  També s'ha detallat que la roca despresa feia 5,8 metres de llargada, 2,6 metres d'amplada i uns 40 cm de gruix, amb un pes de gairebé 2 tones. 

  Les víctimes, Óscar M., de 28 anys i especialitzat en mecànica de roques; Victoriano P, de 29 anys i especialitzat en control de grau, i Daniel A., de 31 anys i estudiant de màster, éren 3 professionals altament preparats per a les tasques que realitzaven. DEP.

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.