Catalan Spanish
 • 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com

  El nostre col·lectiu

  El nostre col·lectiu

  El Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears és una corporació de dret públic, emparada per la Llei i reconeguda per l'Estat, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment dels seus fins, amb la missió essencial de defensar, desenvolupar i facilitar l'actuació professional dels col·legiats en tot el seu àmbit territorial.

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera han estat, des que al 1.777 es va crear la primera escola de Mines a Espanya, concretament a Almadén, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per al desenvolupament del país.

  Estem doncs davant d'una professió bicentenària, pel que fa a la seva formació reglada en centres d'ensenyament oficial, però al mateix temps jove i activa, que s'exigeix a si mateixa una contínua superació per seguir prestant un servei vàlid i eficaç a la societat, i que per això s'ha anat adaptant al mateix ritme que aquesta evolucionava.

   

   

  Per articular aquest servei es va constituir l'any 1957 el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya i Balears, que agrupa avui dia, als Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i als Facultatius i Perits de Mines, de l'esmentat territori.

  Així doncs, el compliment de la nostra missió ens exigeix prendre les mesures necessàries que ens permetin assegurar la qualitat dels nostres serveis i millorar contínuament amb els nostres col·legiats i amb la resta de grups d'interès. I en conseqüència;

  - Vetllem per la satisfacció dels interessos generals relacionats amb l'exercici de la professió.
  - Establim i mantenim línies de col·laboració amb els col·legiats i la resta de grups d'interès, adoptant processos i estructures organitzatives amb enfocaments dirigits a facilitar la relació i el compliment de les seves expectatives.
  - Assegurem que totes les àrees disposen dels mètodes i els recursos materials necessaris per mantenir un elevat nivell de qualitat en totes les seves activitats.
  - Fomentem el contacte i la comunicació amb tots els col·legiats i amb els agents implicats en els serveis prestats, com a eina principal per aconseguir la millora contínua.
  - Potenciem el desenvolupament personal i professional dels empleats mitjançant la formació, la delegació i la participació en la millora dels processos i serveis. 

  I tot això des del més absolut respecte als nostres valors:

  - Millora constant orientada al Col·legiat
  - Competència professional
  - Unitat i superació
  - Contribució a la societat

   

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.