Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 18 Mai 2022 12:59

Apuntat a la “European Shallow Geothermal Days 2022”

Els propers dies 14 i 15 de juny, l'ICGC, l’European Geothermal Energy Council (EGEC), la Renewable Heating & Cooling-European Technology and Innovation Platform (RHC-ETIP), el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l'EuroGeoSurveys (EGS) organitzen la jornada "European Shallow Geothermal Days" que té com a objectiu connectar els responsables polítics amb els científics per promoure i discutir oportunitats per impulsar aquesta tecnologia en la propera dècada. Us convidem a unir-vos a aquest esdeveniment, aixecar la veu i aprendre més sobre l'energia geotèrmica superficial a Europa.

L'energia geotèrmica superficial representa una tecnologia ben desenvolupada, no volàtil i neta per proporcionar calefacció i refrigeració eficients a tot Europa. Normalment, s'associa l'ús de bombes de calor geotèrmiques a sistemes de calefacció d'edificis individuals, però en realitat ofereix una àmplia gamma d'aplicacions, com ara el georefredament, l'emmagatzematge de calor estacional al subsol o la seva implementació en xarxes de climatització urbanes. Tot i que encara es considera en certs sectors de l'economia una tecnologia de nínxol, té el potencial de convertir-se en una font d'energia disruptiva per complir les necessitats urgents de dotar els edificis de sistemes de calefacció i refrigeració lliures de combustibles fòssils. La propera dècada, des del 2021 fins al 2030, és crucial per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) definits a la iniciativa “Energia neta per a tots els europeus” de la Comissió Europea.

L’acte es farà a les instal·lacions de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Parc de Montjuïc - 08038 Barcelona) i es realitzarà completament en anglès. En el següent enllaç podreu trobar el programa actualitzat.

Podeu tramitar la vostra inscripció mitjançant aquest enllaç.

Resum de la jornada

Horaris:

  • Dimarts 14 de juny de 2022 (09:30 a 17:45h)
  • Dimecres 15 de juny de 2022 (08:30 a 13.30h. Després, de 13:30 a 17:00h, es visitarà la instal·lació d'energia geotèrmica superficial de l'Hospital de Sant Pau)

Idioma de l’acte: anglès

Data límit per fer les inscripcions: 31 de maig de 2022

Preu de l'entrada: 22,17€ 

Articles relacionats (per etiqueta)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.