• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimarts, 26 abril 2022 13:49

    Assistim a la reunió de seguiment del Consell Científic del GeoParc

    El Consell Científic del Geoparc Catalunya Central es va reunir el passat 20 d’abril a Manresa, per primer cop després de la pandèmia. El representant del COETGME, Narcís Picanyol, va poder assistir a la reunió on va posar de manifest la importància del patrimoni miner en el conjunt del Geoparc.

    Un dels temes més importants a destacar és que Cardona ja forma part oficialment del Geoparc i que la UNESCO ha revalidat el Geoparc de la Catalunya Central com a Geoparc Mundial pel període 2021-2024. Mantenint-lo com espai geològic i paisatge de rellevància internacional, amb l’objectiu de continuar implementant estratègies de promoció i desenvolupament sostenibles, per fomentar l’educació, la investigació i la geoconservació del territori.

    Durant la reunió es va posar sobre la taula la necessitat de potenciar l’interès miner del Geoparc. Per aconseguir-ho s’ha proposat crear un fons bibliogràfic, que reculli tota la informació minera rellevant, i fer un inventari miner sobre els béns patrimonials i no patrimonials de la zona. Aquests dos projectes es realitzarien a llarg termini i necessitarien la participació directa i activa del nostre col·lectiu.  

    Finalment, també es van presentar dos projectes, que es faran durant aquest 2022. Per una banda, s’obrirà a concurs la investigació del karst, per poder ampliar el coneixement del substrat geològic que actualment hi ha de la zona. I, d’altra banda, es farà un procés de selecció i formació, per ampliar l’equip de guies turístics que treballen al parc.

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.