• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dissabte, 22 Agost 2020 12:47

    Butlletí ciment català

    Número 10 | Juny 2020

    El sector ha assegurat el subministre durant l’emergència sanitària

    La indústria catalana ha garantit en tot moment l’abastament de ciment per a les necessitats del mercat com a contribució a una més ràpida recuperació de la normalitat i de l’economia. A més, s'ha posat a la disposició de les autoritats públiques per, cas de ser requerida, col·laborar en la destrucció dels residus sanitaris ocasionats per la pandèmia del Covid-19 dins del seu procés de producció de clínquer. 

    Totes les fàbriques catalanes han implantat un seguit de mesures destinades a protegir el personal, que han inclòs des del teletreball a  la disposició d’EPIs per als treballadors dels recintes industrials. Més informació.

     

    La Construcció, locomotora de la recuperació econòmica

    Les empreses fabricants de ciment a Catalunya reclamen a les administracions governamentals la represa de les licitacions d'obra pública per retornar la plena activitat en el sector de la Construcció, entenent que aquesta és la millor fórmula per a frenar les conseqüències negatives de l’emergència sanitària pel Covid-19 i, sobretot, per a aconseguir una ràpida i completa recuperació de l’economia del país.

    La sortida de la crisi és també una oportunitat per replantejar i solucionar vells problemes estructurals, com ara la lluita contra el canvi climàtic, la implantació dels principis de l’Economia Circular o la competitivitat de les empreses. Retornar amb la màxima celeritat a la normalitat en la Construcció ajudaria a una represa sostinguda en l’edificació i manteniment d’infraestructures, implicaria conservar llocs de treball i la consegüent frenada de l’atur i de les prestacions que l’acompanyen, i generaria un efecte multiplicador d’activitat en altres sectors industrials i de serveis.

    El mercat es desploma i el consum de ciment cau un 59% al mes d'abril

    L’aturada de l’activitat durant la primera quinzena d’abril, decretada pel govern espanyol a finals de març, va comportar una disminució del consum de ciment d’un 59% respecte a l'any anterior. Les 79 mil tones usades a Catalunya representen la dada mensual més baixa des de què es disposen de registres històrics.

    La paralització d’obres i indústries a escala mundial es va deixar sentir encara de manera més acusada en Producció (reducció d’un 66%) i Exportacions (un 68% menors). Més informació.

     

    Aquestes i altres notícies aquí.

    https://ciment-catala.org/

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.