• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimarts, 10 Octubre 2017 09:35

    Perllongament de la L'1a Badalona

    Montigalà i Lloreda-Sant Crist

     Territori i Sostenibilitat impulsa el perllongament de l'L1 del metro a Badalona

    El DOGC publica avui l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la primera fase, corresponent a les dues primeres estacions (Montigalà i Lloreda-Sant Crist) i de les cotxeres


    • L’objectiu és licitar la primavera de 2018 tant la redacció del projecte constructiu de la primera fase com la redacció de l’estudi informatiu de la segona fase, corresponent a les altres tres estacions (Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies), per tal que durant l’any 2020 quedin projectades les cinc estacions
    El Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) sotmet a informació pública la primera fase del perllongament de l’L1 del metro, íntegrament emplaçat a la ciutat de Badalona. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de les dues primeres estacions (Montigalà i Lloreda-Sant Crist) i de les cotxeres. El perllongament consisteix en l’extensió de l’L1 nord amb cinc noves estacions que donarien cobertura de servei a barris que ara no en disposen i connectarien amb la xarxa de transport públic existent (Rodalies, metro L2 i busos urbans).
     
    L’objectiu és licitar la primavera de 2018 tant la redacció del projecte constructiu de la primera fase com la redacció de l’estudi informatiu de la segona fase, corresponent a les altres tres estacions (Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies), per tal que durant l’any 2020 quedin projectades les 5 estacions,  donant compliment així al que estableix el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020.
     
    El que publica el DOGC avui és l’estudi informatiu i d’impacte ambiental per a les dues primeres estacions i les cotxeres, amb un cost aproximat de 260 milions d’euros, que el Departament de Territori i Sostenibilitat té redactat des de l’any 2010. Ara, el DTES sotmet de nou els estudis a audiència pública per un període d’1 mes. Un cop finalitzat aquest procés, els documents es podran aprovar definitivament per licitar la redacció del corresponent projecte constructiu durant la primavera de l’any 2018. La segona fase del perllongament es tramitarà amb un altre projecte constructiu, que necessitarà d’un estudi informatiu i ambiental propis.
     
    El PDI 2011-2020 proposa el perllongament de l’L1 a Badalona, entre les estacions de Fondo (actual final de línia) i Badalona Rodalies. L’actuació preveu la construcció de cinc noves estacions, amb una captació de demanda estimada en més de 40.000 usuaris al dia. La primera fase preveu dues estacions a executar des de superfície mitjançant pantalles. Una actuació que suposarà l’execució d’aproximadament 1,5 km de nova línia. Aquesta primera fase inclou l’execució d’uns tallers i cotxeres de metro, amb capacitat per a 14 combois) necessaris per la saturació actual de les instal·lació de Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona i el progressiu augment de les freqüències de pas. L’estudi informatiu ubica aquests tallers i cotxeres a la part sud del Parc de Montigalà, on menys afectació suposaria al parc.
     
    09-10-2017 

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.