• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish
    Dimarts, 26 Setembre 2017 18:39

    Directiva 2005/36/CE de qualificacions professionals

    Aprovat el Reial Decret que modifica la Directiva de qualificacions professionals

    El Consell de Ministres del passat 9 de juny ha aprovat el REAL DECRET pel qual s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2013/55 / ​​UE del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de novembre de 2013, per la qual es modifica la Directiva 2005/36 / CE relativa al reconeixement de qualificacions professionals i el Reglament (UE) núm 1024/2012 relatiu a la cooperació administrativa a través del Sistema d'Informació del Mercat Interior (Reglament IMI).

    Amb aquest Reial Decret es facilita la possibilitat de moure, establir-se o anar temporalment a exercir una professió a determinats països europeus. Ara, aquesta nova regulació té com a objecte reforçar el mercat interior i la lliure circulació de professionals mitjançant un reconeixement més eficaç i transparent de les qualificacions professionals; guanyar eficiència econòmica i operativa per tal de beneficiar professionals i autoritats competents; i alleugerir les càrregues administratives vinculades al reconeixement de les qualificacions professionals.

    El Govern ha manifestat que posarà en marxa una sèrie de mesures que vénen recollides en el Reial Decret, que recorda que l'àmbit d'aplicació comprèn als nacionals dels estats membres de la Unió Europea (i de l'Espai Econòmic Europeu) que pretenen exercir, per compte propi o aliè, una professió regulada a Espanya.

    Entre altres mesures, s'esmenta la posada en marxa de la Targeta Professional Europea (TPE), com a alternativa als tradicionals procediments de reconeixement, ja siguin els de reconeixement automàtic derivat de l'harmonització (antigues directives sectorials que afecten fonamentalment a l'àmbit de la salut ), o ja siguin els basats en la comparació de les formacions a través del denominat "sistema general de reconeixement".

    Es tracta d'una nova eina creada per la Comissió per a facilitar l'eliminació de barreres i, en definitiva, propiciar una simplificació dels mecanismes de reconeixement per afavorir la mobilitat d'assalariats i professionals. D'aquesta manera el que opti pel procediment de la TPE, més simplificat i àgil, hi haurà de renunciar a instar qualsevol dels altres procediments de reconeixement.

    Veure nota de premsa Ministeri d'Educació.

    Vegeu Reial Decret al BOE.

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.