Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 01 Agost 2017 11:42

L'economia circular Catalunya

Mapeig i anàlisi d'oportunitats (...)

 Acció publica el llibre "L'economia circular Catalunya. Mapeig i anàlisi d'oportunitats de l'oferta de solucions per a l'economia circular a Catalunya".

Nota de premsa:

A Catalunya existeixen 391 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.038 milions d'euros i donen feina a 70.419 treballadors. Elaborat per ACCIÓ, l'estudi "L'economia circular a Catalunya" identifica les principals característiques del sector, les oportunitats d'internacionalització en països concrets i les potencialitats de Catalunya per a la inversió estrangera. També detecta quines són les tecnologies que avui en dia faciliten l'aplicació de l'economia circular.

  • La sostenibilitat està en el punt de mira de les polítiques europees i l’economia circular n’és un eix clau.
  • S’han detectat a Catalunya 391 empreses que ofereixen solucions d’economia circular, tenen una facturació agregada d’11.038 milions d’euros i donen feina a 70.419 treballadors.
  • 4.090 milions d’euros de la facturació d’aquestes empreses està exclusivament vinculada a l’economia circular, un volum que representa el 2% del total del PIB català.
  • El 91% de les empreses identificades són pimes (menors de 250 treballadors) i el 83% són empreses constituïdes abans de l’any 2007 (empreses de més de 10 anys de vida).
  • En termes de facturació, 6 grans operadors de residus concentren més d’una tercera part del volum de negoci total estimat en economia circular.
  • Residus i materials són els subsegments amb més massa crítica dins de l’oferta d’economia circular.
  • Barcelona és la província on es concentren més empreses (76%). La segueixen Girona (9%) i Lleida (6%).
  • El 52,2% de les empreses del segment són exportadores i el 12,2% tenen filial a l’estranger.
  • A Catalunya hi ha diverses iniciatives i entitats relacionades amb l’economia circular: administracions públiques que impulsen projectes i iniciatives, clústers organitzats, universitats, centres tecnològics i altres agents, fires i xarxes internacionals.
  • Dins de l’Smart City Expo World Congress, es duu a terme el Circular Economy European Summit.

 

05/07/2017 Acció

economia-circular

Articles relacionats (per etiqueta)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.