• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimecres, 07 Juny 2017 17:54

    Nou formulari del tràmit de certificació energètica d'edificis

    Aquest dijous 1 de juny a primera hora de la tarda, (llegiu més,...)

    s'ha publicat una nova versió del formulari del tràmit de certificació energètica d’edificis de Catalunya, que inclou els següents canvis:

    • Introducció de les dades tècniques des de l’arxiu XML de l’eina de certificació al formulari. Per exemple, no s’haurà d’incloure la potència i la font energètica de les instal·lacions. En el cas que l’arxiu XML no sigui correcte, donarà error en la tramitació, informant el tècnic de la causa.
    • Foment de la rehabilitació energètica dels edificis:
      • El nou formulari inclourà un camp on indicar si es tracta d’una rehabilitació, que ens permetrà conèixer millor l’estat del parc edificatori de Catalunya, saber quin percentatge d’edificis amb certificat han estat rehabilitats.
      • Es podrà realitzar un certificat d’eficiència energètica d’edifici existent en fase de projecte. Aquest canvi permet l' adaptació al procés constructiu d’una rehabilitació i a les obligacions del Reial Decret 235/2013 que regula la certificació energètica d’edificis, disposant de l’etiqueta de projecte durant l’execució l’obra. Com en els certificats d’obra nova, la taxa es paga en tramitar el certificat d’edifici acabat.
      • Resten exempts de la taxa les certificacions d'edificis/part de l’edifici existents o certificacions per rehabilitacions d'aquests edificis que obtinguin una qualificació energètica A. En cas que la qualificació energètica obtinguda sigui una B, aquesta bonificació serà del 50%. Si se supera la taxa màxima, aquesta bonificació s’aplicarà sobre la taxa real. Amb l’objectiu de millorar la qualitat dels certificats, tots aquests certificats seran revisats i es podrà trigar fins a 8 setmanes en emetre’s la seva etiqueta.
    • Actualització de les taxes dels certificats d’eficiència energètica d’edificis a Catalunya.

    Un cop publicat el nou formulari, només aquest serà vàlid per tramitar. Si es disposa de tràmits per enviar, caldrà tornar a descarregar el formulari i omplir-lo de nou.

     

    font: ICAEN

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.