• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dissabte, 09 Febrer 2019 11:30

    Investit HONORIS CAUSA el dr. EVERT HOEK.

    6/03/19, Manresa. EPSEM

     El proper 6 de març serà investit “honoris causa” per l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC) el dr. EVERT HOEK (Rhodèsia del Sud, actualment Zimbabwe, 1933) durant una cerimònia preparada amb tal objecte a Biblioteca del Campus Universitari de Manresa.

    L'acte s'iniciarà a les 11:30 h i al finalitzar es farà el sorteig d’un curs complert de Rocscience al Regne Unit entre els estudiants assistents a l’acte.

    Evert Hoek és un enginyer especialitzat en túnels i estabilitat de talussos i referent internacional en enginyeria minera i en mecànica de roques, ha desenvolupat durant més de 50 anys una tasca docent, investigadora i professional excel·lent en l’àmbit de l’enginyeria geològica, civil i minera. Llicenciat en enginyeria mecànica per la University of Cape Town el 1956, va iniciar la seva trajectòria investigadora l'any 1958 especialitzant-se en el camp de la mecànica de roques, en què va obtenir el títol de doctor l'any 1965.

    L’aportació més destacada de Hoek ha estat la introducció del criteri de trencament de massissos rocosos de Hoek-Brown, que defineix el comportament de ruptura fràgil per compressió d’aquests massissos. Des de la publicació d'aquest estudi l’any 1980, el criteri és utilitzat a escala mundial en enginyeria geològica, civil i minera. 

    Vegeu-ne un vídeo aquí: https://youtu.be/r0ezG4SmaXM

    La qualitat de la seva recerca està avalada pel gran nombre de cites que acumulen els seus treballs. Amb més d’un centenar d’articles publicats, Hoek també és autor de nombrosos llibres que s’han convertit en referents mundials en l’àmbit de la mecànica de roques, l’estabilitat de talussos i les excavacions subterrànies. De fet, s’utilitzen com a material de referència acadèmica en l'àmbit de l’enginyeria del terreny, com ara en nombroses assignatures del pla d'estudis del grau en Enginyeria Minera i del màster en Enginyeria de Mines de la UPC Manresa.

    En motiu d'aquesta investidura s'ha preparat també una exposició fotogràfica i dues xerrades al voltant de la geotècnia, els túnels i l'enginyeria de roques. reviseu el díptic adjunt al peu d'aquesta notícia.

    Articles relacionats (per etiqueta)

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.