• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimecres, 30 Mai 2018 18:15

    Curs de pilot avançat en drons

    Últimes places disponibles.

    Encara hi ha places, aprofiteu-ho!

    El Consejo, amb la col·laboració de WOLTER KRUBBERS i AEROMEDIA, llança la tercera convocatoria del Curs Oficial de Pilot Avançat de RPAS.

    En aquest cas es millora el preu; un 30% de descompte! Afegeixen un 10 al 20 aplicat a la primera convocatòria. Alhora s'afegeixen 12 hores al temari amb una introducció al sistema LIDAR.

     


    La utilització del dron o RPAS com un equip mes dins l’enginyeria es un fet i les seves prestacions just han començat a desenvolupar-se. La seva versatilitat junt amb uns costos molt ajustats van desbancant a altres equipament mes costosos.

    Tant si s’utilitza com a hobby o professionalment, s’han de conèixer les limitacions pròpies de l’aparell i tota la normativa associada per tal de no generar riscos per un mateix com a tercers. Hem de tenir clar que el dron es una aeronau que opera dins l’espai aeri i com a tal, es troba dins el marc de l’aviació civil i tota la seva reglamentació: alçades màximes, espais prohibits, espais restringits, etc.

    Per utilitzar professionalment un dron, s’ha d’estar habilitat com a pilot, títol que l’expedeix una escola ATO i l’empresa (o autònom) disposar de l’autorització emesa per AESA.

    L’ús d’aquests equips dins l’enginyeria es un complement a tenir en compte per:

    Realitzar inspeccions in situ a edificacions amb problemes estructurals, torres elèctriques d’alta tensió, sense el risc per les persones i tenir un diagnòstic al moment. Amb incorporació d’una càmera tèrmica es poden realitzar fotografies de les temperatures del punt de connexió elèctric.

    Mitjançant fotografies, i amb l’ajut de software adient, realitzar control i seguiment d’àmplies masses de vegetació (boscos o camps de cultiu) per controlar les zones amb deshidratació i millorar els regs o rendibilitzar l’aprofitament de les aigües de reg.

    També amb les fotografies es poden realitzar controls i seguiment d’obres de gran envergadura com la construcció d’una carretera, enderrocs, evolució d’una cantera, controls d’abassegaments de materials. Amb la incorporació de software adient junt amb les fotografies podrem calcular volums d’aplecs i cubicacions del terreny.

    Una utilitat que ens podrà ajudar molt en el camp de la mineria es l’ús del dron per realitzar topografia, ja que ens permet abarcar molt terreny en poc temps. Amb un multi rotor podrem cobrir una àrea d’uns 2-3 hectàrees amb el consum d’una bateria, mentre que amb un ala fixa es pot allargar fins a 4-5 hectàrees pel fet que volen més ràpids. Ambdós casos amb un detall que anirà en funció de la càmera que porti instal·lada i l’alçada de vol. A més alçada es cobrirà més terreny amb menys temps, però perdrem definició.

    Segons el tipus de dron utilitzat, tindrem les fotografies georeferenciades amb precisió topogràfica (RKT) o amb l’error d’un gps normal, que amb aquest cas la precisió es realitzarà en post edició i l’ajuda d’un gps topogràfic.

    Per la realització de la topografia, ens farà falta un software específic que triangula les fotografies per generar un model en 3D del terreny. Calcula el lloc de cada píxel i li assigna les 3 coordenades. Amb aquest model podrem treure les corves de nivell, calcular volums, acotar distancies o alçades dels bancs.

    Font:JordiSolerValldaura, ETMines, pilot de dron.


     

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.