• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimarts, 30 Gener 2018 13:13

    Campanya de sensibilització

    Des de l’Institut Català de les Dones (ICD) ens informen que han iniciat una campanya de sensibilització que posa a disposició de les dones i dels homes materials d’informació i sensibilització per avançar en la detecció i prevenció de les violències sexuals i la seva erradicació.

    Aquesta campanya consisteix en l’edició electrònica de dues publicacions, una adreçada a dones i una altra a homes, amb  missatges per prendre consciència i ajudar a identificar la violència sexual, des de la seva forma simbòlica fins a l’agressió sexual, i eines per a actuar-hi. En el cas de la publicació adreçada a dones, els materials també ofereixen recursos per a l’atenció i eines per al procés de recuperació.

    La publicació electrònica que s’adreça a les dones es titula “Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por”, i l’adreçada als homes: “Alt i clar: Els homes rebutgem les violències sexuals”. La seva divulgació es farà a través de la xarxa de recursos d’atenció, educatius, culturals, entitats i agents socials. També es donaran a conèixer a través d’una campanya per les xarxes socials. Es tracta d’una iniciativa pensada per tenir continuïtat i que preveu desenvolupar eines de formació i altres suports de comunicació.

    Les violències sexuals són un tipus de violències masclistes i la seva característica principal és que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació vers les dones. Les violències sexuals (l’assetjament sexual, els abusos i les agressions sexuals) es poden exercir en diversos àmbits (a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer, als espais d’oci) i a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais i la seva vida amb llibertat i autonomia.

    Els missatges que divulguen aquests materials s’han realitzat amb la col·laboració de l’entitat experta Creación Positiva. L’ICD va iniciar la seva divulgació el passat dia 25 de novembre amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la violència contra les dones, en el marc de la campanya Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé,

    La iniciativa té com a punt de partida el reconeixement de la magnitud de les violències sexuals i de la resposta que des de les administracions posem a l’abast de les dones a través dels recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista, i la planificació i coordinació per al seu abordatge, desplegada a partir de l’aprovació de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

    Confiem que aquesta campanya ens sigui útil en el nostre àmbit de treball i que amb la implicació i la col·laboració de tota la societat aconseguim prevenir les violències sexuals i d’aquesta manera poder-les erradicar.

     

    Els enllaços relacionats amb la campanya:

    Pàgina sobre violències sexuals 

    https://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/violencies-sexuals/index.html

    Fullet “Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por”

    https://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/Violencies_sexuals/ICDfollet2_LesDonesTenimDret.pdf

    Fullet “Alt i clar: Els homes rebutgem les violències sexuals”

    https://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/Violencies_sexuals/ICDfollet3_AltiClar.pdf

     

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.