• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    Formació

    XARXES ELÈCTRIQUES EN TRANSICIÓ. INTEGRACIÓ DEL VEHICLE ELÈCTRIC

    El balanç energètic a nivell de l'operador del sistema és cada vegada més volàtil degut a l'increment de la generació distribuïda connectada a la xarxa de distribució. En conseqüència, és molt freqüent la congestió de la xarxa al llarg de molts països europeus, afectant directament a la operació de la empresa distribuïdora. Els diferents recursos energètics connectats a la distribució, com ara la generació distribuïda, podrien aportar importants avantatges en el cas de que puguin ser operades de manera flexible.
    La gestió de la demanda activa, la introducció del vehicle elèctric o la configuració de nous esquemes de coordinació entre la empresa transportista i distribuïdora milloraran de manera notable la estabilitat, fiabilitat i seguretat de la xarxa. Així doncs, els agents responsables d'aquests recursos energètics tindran un paper més actiu en el mercat elèctric i nous rols que encara s'estan definint a dia d'avui.
    El programa estarà dividit en dos blocs. Un primer bloc on l'objectiu serà el de assolir conceptes sobre la xarxa elèctrica del futur, els agents que intervenen i els recursos energètics que hi participen actualment com ara: la empresa distribuïdora, el rol del vehicle elèctric o la generació distribuïda. Un segon objectiu serà descriure la nova figura que tindrà lloc en el mercat elèctric: l'agregador tècnic i l'agregador comercial. Es faran esmena diferents projectes de recerca on veurem les proves pilot que s'estan realitzant a nivell europeu.
    El segon bloc del programa consistirà en mostrar les tecnologies i els projectes d'innovació que les empreses distribuïdores estan treballant en aquest sentit: tipus de carregadors de vehicle elèctric, la internet de les coses aplicada a la xarxa, els pilots demostratius i exemples d'implementació municipal.

    Programa

    Bloc 1. Cap a la xarxa intel·ligent del futur (3h)
    a. Definició de l'operador del sistema (TSO) i empresa distribuïdora (DSO).
    b. Nous esquemes de coordinació entre TSO i DSO per a la integració de la generació distribuïda en benefici del consumidor.
    c. Definició d'Smart Grid i les DER (Distributed Energy Resources)
    d. Flexibilitat al mercat energètic: La figura de l¿agregador tècnic i l'agregador comercial

    Bloc 2. El vehicle elèctric i les noves tecnologies a la empresa distribuïdora (3h)
    a. Carga ràpida, semi ràpida i lenta.
    b. El pantògraf: carregar els busos elèctrics a Barcelona
    c. El carregador bidireccional V2G (Vehicle To Grid)
    d. Exemples de projectes demostratius assolits.
    e. La internet de les coses i la integració dels serveis municipals.
    f. Exemples d'implementació municipal integral: les empreses de serveis energètics

    Professorat

    Miguel Pardo. Innovation & Living Labs Manager a Endesa Distribució, Grup Enel.

    Detalls de l'activitat

    Inici 20/03/2017 17:00
    Finalització 20/03/2017 20:00
    Cuota 150.00€
    Lloc
    COEIC
    Via Laietana, 37, 08003 Barcelona, Espanya Barcelona, Catalunya 08003 Spain
    COEIC
    150.00€

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.