• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    El nostre col·lectiu

    El nostre col·lectiu

    El Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears és una corporació de dret públic, emparada per la Llei i reconeguda per l'Estat, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment dels seus fins, amb la missió essencial de defensar, desenvolupar i facilitar l'actuació professional dels col·legiats en tot el seu àmbit territorial.

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera han estat, des que al 1.777 es va crear la primera escola de Mines a Espanya, concretament a Almadén, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per al desenvolupament del país.

    Estem doncs davant d'una professió bicentenària, pel que fa a la seva formació reglada en centres d'ensenyament oficial, però al mateix temps jove i activa, que s'exigeix a si mateixa una contínua superació per seguir prestant un servei vàlid i eficaç a la societat, i que per això s'ha anat adaptant al mateix ritme que aquesta evolucionava.

    Per articular aquest servei es va constituir l'any 1957 el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya i Balears, que agrupa avui dia, als Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i als Facultatius i Perits de Mines, de l'esmentat territori.

    Així doncs, el compliment de la nostra missió ens exigeix prendre les mesures necessàries que ens permetin assegurar la qualitat dels nostres serveis i millorar contínuament amb els nostres col·legiats i amb la resta de grups d'interès. 

    FILOSOFIA DEL COETGME

    MISSIÓ

    La MISSIÓ del COETGME és defensar l’actuació professional dels col·legiats en el seu àmbit territorial i assegurar la seva millora contínua; contribuir a l’ordenació de l’exercici de l’enginyeria tècnica i de grau en Mines i Energia, a la comunicació amb els agents socials i els grups d’interés, així com, a divulgar entre la ciutadania l’aportació de la professió en el desenvolupament del país i l’aposta per a la millora mediambiental.

    VISIÓ

    La VISIÓ del COETGME és representar a tots els enginyers tècnics i de grau en Mines i Energia del territori, ser útil al col·legiat, a la professió i a la societat, consolidant-se com a referent en el sector i davant la ciutadania per un desenvolupament sostenible.

    VALORS

    ►Millora constant orientada al Col·legiat.

    ►Competència professional.

    ►Unitat i superació.

    ►Contribució al desenvolupament sostenible de la societat.

    ►Transparència.

     

     

     

     

     

     

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.